Hakikate küsen sevdam

Heybemde sana verebileceğim birkaç birşey var sevgili; Düşüncelerim,hayallerim,hedeflerim,
umutlarim... Devrim yapacak koca bir yüreğim var desem, haykırsam kulağı duyan sağırlara. Altın kadar kıymetli desem iyi niyetim. Karincayı incitirim belki ama insanları incitmem desem. Dürüst ve samimi olsam, alacağım maaş gölgede kalır mı bu fahişe sistemde. Boyun eğmesem, haksızlığa gelmesem... Zengin ettiğimiz patronlarımızı, afyonlarıyla kafayı bulduğumuz ideolojilerimizi, insan eli olan dinlerimizi bir kere olsun yerle bir etmeyi denesem tırsar mısın benden? 

Ama ölmemeliyiz biz değil mi sevgili? Çünkü yapacağımız çok güzel işler var. Daha eyfele gidecez. Yata binecez. Bize sırtını dayamış bu sahtekar iyi insanları doyuracaz. 

Aklın almaz hissiyatımı, yüreğin kaldıramaz bu sancıyı. 
Herkes layığını bulacak bu pislik dünyada. 

Sence de biz iyi insanlarız değil mi sevgili? Bir kere olsun kul hakkı yemedik biz. Kimseye kötü bir söz söylemedik ki biz. Kimseye bir kötülüğümüz olmadı ki bizim... Yok ya, biz kötü değiliz iyi insanlarız sevgili...

Emeğim vardı sevgili; hassasiyetim vardı inci gibi hayallerim vardı ama putlara söz geçiremedim. Kalabalıklara haykırmam fısıltıdan öte geçmedi.
Bir Allah var evet ama inandığınız Allah değildi o Allah; bir din vardı evet ama bu din degildi o din. Bu değildi bu değildi ölümüne sevdiğim.. Biz aynı ilkelere aynı sisteme inanmadık hiç.

Zihniyetine yüreğine kalemine prangalar bağlayan yare aşık olmakmış imtihanım. 

Ne kalbim ne davam ne de imanım bu kadar ucuz değil; deliler gibi sevdiğim..
Bedeli bir ölümdür belki  ama
yeter yüreğimi bir çift gözün ateşine rehin verdiğim.. 

Yorumlar

  1. Kardeşim benim güzel günler yakında inşallah.Sevdan bağrında ateş biliyorum etme eyleme diyorsun.Ama biz hiç kimseyi ilah edinmedik bugüne kadar edinemezdik de.Sen de edinmezsin biliyorum.Bırak kavganın çiçegi solsun artık.Duygularına hakim olmaya çalışan o narin yüreğini en yakından tanıyanlardanım.Ezgilerden türkülerden uzak dur.Zor zamanlarımızda yanyanayken göz pınarlarımızdan süzülenlerin yanağımızdan koyup gitmesi gibi.İman dolu yüreğindeki dava kaygısı kadar olmasın gül benizline olan hasretin.Allaha emanet yüzüne gözüne hasret.En çok da Hasret'e hasret.

    YanıtlaSil
  2. "Ayakkabılar eskir be Ali'm.
    Her şey eskir..Bak sen..Sen hala sevdiğim adamsın.. Sen eskime.."

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Şerefsiz Bir İnsanım

Hayatın Kaynağı / AYN RAND

OKUR-YAZAR OLMAK/OLMAMAK