SEN SEÇTİN!


SEN İYİ İNSAN DEĞİLSİN!

Adın gibi biliyorsun. Sen iyi bir insan değilsin. İtiraf et. Sebebi sensin. Evet biliyorsun sen iyi insan değilsin. Hırsızlık yapmadın tecavüz etmedin namazını geçirmedin domuz eti yemedin. Bunlardı çünkü senin ambalajın. Bunlarda sakladın asıl sen'i. Sen meydanlara hiç çıkmadın ki. Kaçtın hayattan. Önce kendinden kaçtın sonra bizlerden kaçtın. Sen korkaksın. Hem de çok korkak. Yiğit değilsin. İki yüzlüsün.
Aşağıdan sana bakan göbeğin keşke sofrada yediğin ekmek yüzünden olsa. Sen nelerin ekmeğini yedin. Sen, sen değilsin. Sen, sen olmana izin vermedin. Sen yaptın. Sen seçtin. Sen istedin. Sen suçlusun. Köpekten kaçar gibi kaçtın sorumluluktan. Düşünmemek için elinden geleni yaptın. Okumamak için okudun. Bir daha öğrenmemek için öğrendin. Anlamak için yaşamak için değil kullanmak ve hayatta kalmak içindi bunlar. Sadece aklını, paranı, oyunu, değil tüm 'seni' kiraya verdin. Sen verdin. Sen istedin. Sen iyi bir insan değilsin. Bunu biliyorsun. Kaliteli-ucuz ayırımını maddede yaptın. Düşüncede, bilgide, inançta, sevgi de bu teraziyi kurmadın. Sen kurmadın. Ucuz inancına 'iman' dedin. Seçimim bu demedin kaderim bu dedin. Hayatın inancın parsel parsel satılmışken; sen 'sen' olduğunu iddia ettin. Ya başkaları için kendini ya da kendin için başkalarını ezdin. Sen; dostluğu, sadakati sorumluluk bileceğine fırsat bildin. İçindeki; zulmeden, hayatı mahveden, çelişkilerle dolu Tanrıya 'Allah' dedin. Yaşanamayan, akla vicdana uymayan, bilime ve sanata küs bir hayata 'din' dedin. Sen dedin. Emeğe, cesarete, yiğitliğe, düşünceye değer vermedin. Beni sokmayan yılan milyon yıl yaşasın dedin. Bir kere olsun senle hiç alakası olmayan bir derdi dertlenmedin. Dişiliğini örtecek olan kıyafetin aklını ve karakterini örttü ve sen kayboldun. Sen bulunmak istemedin. Gizlenmeyi takva zannettin. Sakalım bilgi eder dedin ama beş para etmediğini kendine yediremedin. Ne dinlediğin adamlar ne de okuduğun kitaplar seni mayınlı araziye, kanayan yaraya davet etti. Devrimden, değişimden, bedel ödemekten, emek vermekten, hakikatten, sorumluluktan korktuğun kadar hiç birşeyden korkmadın. Konforun, zenginliğin, yalakalığın talibi oldun. Herkese bir isim takarak vicdanına ben iyiyim dedin. Günahı kitabına uydurarak işledin. Bir kere olsun hayret etmedin. Ödlek, dogmatik, fırsatçı oldun. Sen busun. Acaba mı? demedin. Dinlemedin. Fazla derine dalmadın. Miden, en kral proteinlerle vitaminlerle beslenirken; beynin aynı gıdalardan küçüldükçe küçüldü. Yazık oldu. Aynı kanaldan aynı gazeteden aynı argümanlardan aynı masallardan sıkılan ruhuna farklı bir gıda vermek aklına gelmedi. Hangi kıyafeti giyeceğini üç ay önceden düşünen o beynin 'NEDEN?' sorusu üzerinde durmadı hiç. Dini evliyalara felsefeyi filozoflara bilimi bilim adamlarına bıraktın. Sen sadece yemenin, zevkin, eğlencenin, hayatta kalmanın yoluna baktın. Sürekli ama sürekli kaçtın. 'Bilmiyorum o yüzden susuyorum' demenin seni kurtaracağını hayal ettin. Alışkanlıklardan bir kelepçe taktın iradene. Sahaya inmedin. Yara almadın. Burası imtihan dünyası diyen dudaklarına ne karakterin ne de kalemin eşlik etti. Yalan söyledin.

Bulunduğun kabın şeklini aldın. Çinde doğsaydın budist iranda doğsaydın şii olacağını bildiğin halde sünniliği Islam diye kakaladın. Sen varya sen gerçekten iyi bir insan değilsin. Sen Atatürkçü olmayı veya Atatürk düşmanı olmayı bi nane zannettin. Isimlere tapmayı din, isimlere düşman olmayı ideoloji bildin. Mevlanaya, osmanlıya, türke verdiğin değerin onda birini kendine vermedin. Kendini başkalarına emanet ettin. Eti sizin kemiği sizin dedin. Alın beni dere tepe kullanın dedin. Sen dedin. Sen işini iyi bildin. Senin Tanrına inanmayan insanlara 'bu koca değirmenin suyu nereden geliyor' söyle bakayım diye hesap sorarken; aynı mantığı taptığın devletine, partine, meşrebine, cemaatine uygulamadın. Sen samimi değilsin.

Bu toplumda senden çok var. Ve sen böyle olduğun sürece toplum böyle olacak.
Kim mi söylüyor?
Koruduğun Tanrın değil
korumaya muhtacı olmayan Allah böyle söylüyor:

Bir toplumun bireyleri kendi iç dünyalarını değiştirmedikçe Allah da o toplumun gidişatını değiştirmez.
Kuran / Rad - 11


                                        Üsame...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Şerefsiz Bir İnsanım

Hayatın Kaynağı / AYN RAND

OKUR-YAZAR OLMAK/OLMAMAK