Hayatın Ağzına Tüküren Tanrılara İSYAN

Nefes alamıyor içime sızan duygularım. Yüreğimde tarifi imkansız bir yangın var;

Özgürlüğümüz masum olmayan gözlerde müebbet yedi. Hasretimize ayar verildi. Gözü devrimde olan imanımıza ölüm bedel biçildi. Destek görünenler el altından itekledi. Kaliteyi parada kılda tüyde takkede şapkada fedailikte arayan bu ideoloji makineleri otorite kabul edildi. İlke ve değerler şahsiyetlere kurban edildi. Kuzu postuna bürünmüş niyetler gösterişli vitrinlerde sergilendi. Görünüşü cengaver esası; silik,yitik ve korkak canlılar türedi. Kıyafeti karakterinden pahalı suretler takdir edildi.
Değişik statülerde farklı boylarda Tanrılar bela oldu başımıza. Ellerinde sopasıyla adam döven bu kalleş Tanrılar; birbiriyle sidik yarıştırırcasına zalimlik ve mutlaklık yarıştırdı. Mutlak değerde sıfıra uzaklığı aynı olan bu Tanrılarımız teker teker mazlum seçti. Bu Tanrılarımız o kadar adaletsiz ve ilkesiz ki kötülük ile değil kötü ile mücadele etti. Kitaptan, ezberden, önüne sunulmuş paketten başka hakikat düşünemeyen bu Tanrılarımız; giydiğin donun lastiğine kadar hüküm getirirken kanayan yaraya, akan yaşa, güncel soruna merhem olmayan dilsiz dogmatik inat şeytana dönüştüler.
Ezilenlere hakkı yenenlere 100 yasin okutturan, marşlar söylettiren, slogan attıran bu Tanrılarımız zulmü ve sömürüyü dibine kadar destekledi.
Saçmalık ve çelişkiler din; din ise anlaşılamayan yaşanamayan bir kutsal oldu.
Hayatı kendine zindan eden dindar; hayatın içinde nefes alan, yaşayan ise kafir ve mürted oldu.
Düşünen aforoz edildi. Ne sevgiye ne de nefrete emek verildi.

Allahı, vicdanı, adaleti, ellerinde oyuncak eden bu Tanrılar artık DEŞİFRE oldular…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Şerefsiz Bir İnsanım

Hayatın Kaynağı / AYN RAND

OKUR-YAZAR OLMAK/OLMAMAK